英国Heriot-Watt University Prof. Hong Jiasheng来我校作学术报告
发布时间: 2017-07-06 浏览次数: 18 文章来源: 电子科学与工程学院

74日下午,IEEE FellowHeriot-Watt University Prof. Hong Jiasheng在我校仙林校区电子学科楼223会议室为我院师生作了题为“等效电路模型和网络法在微波平面滤波结构设计中的应用”的学术报告。报告会由电子科学与工程学院薄亚明教授主持,我校相关专业20余名教师和研究生参加了此次报告会。

Prof. Hong在报告中指出等效电路模型和网络法在微波平面滤波结构设计中具有重要的作用。报告一开始,Prof. Hong就以DGS为例,深入浅出的阐述了其等效电路模型以及电路参数的提取过程。接下来,Prof. Hong介绍了如何在传输线滤波器中引入交叉耦合,以获得不同的性能。此外,Prof. Hong还以超导滤波器、基于LCP材料的多层小型化滤波器、以及带有损耗谐振器的滤波器为例,系统的介绍了等效电路参数的提取过程。报告结束后,参加讲座的师生们就Prof. Hong的报告内容积极提问,展开深入的讨论,同时Prof. Hong就学生们提出的各种问题给出现场指导,此次报告会让同学们受益匪浅。

报告人简介:Hong Jiasheng, IEEE Fellow, is a professor of the Department of Electrical, Electronic and Computer Engineering at Heriot-Watt University, Edinburgh, U.K., where he is currently leading a team for research into advanced RF/microwave device technologies. He has authored and co-authored over 200 journal and conference papers and two books, Microstrip Filters for RF/Microwave Applications (Wiley, 2001, 1st ed., 2011, 2nd ed.) and RF and Microwave Coupled-Line Circuits, Second Edition (Artech House, 2007). His current interests involve RF/microwave devices, such as antennas and filters, for wireless communications and radar systems, as well as novel material and device technologies including multilayer circuit technologies using package materials such as liquid crystal polymer, RF MEMS, ferroelectric and high-temperature superconducting devices. Dr. Hongis currently serving as Associate Editor of Microwave Theory and Techniques (MTT).